;

KUALA LUMPUR: Proses pendakwaan skandal kewangan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) mengambil masa kerana perlu mengumpulkan bukti kukuh supaya penghakiman kes terbabit tidak dipengaruhi sentimen populis, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

KUALA LUMPUR: Malaysia tidak pernah terbabit dalam operasi menyerang Yaman yang juga sebuah negara Islam, kata Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu.

KUALA LUMPUR: Ketika insan lain teruja meraikan lebaran, pengacara, Dayah Bakar, mengaku berdebar menunggu detik bakal diijabkabulkan dengan pilihan hati, Muhammad Hanif Hamidi, pada 29 Jun ini.

SHAH ALAM: Menteri Besar Selangor yang baharu, Amirudin Shari, memulakan tugasnya hari ini di Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Selangor di sini.

PAPAR: Sikap cuai seorang lelaki warga emas tidak memberhentikan kenderaan dipandunya ketika kereta api berada di landasan punca berlaku kemalangan di Simpang Empat Landasan Rata Keretapi Takis Majakir, dekat sini, tengah hari semalam.

MOSCOW, Russia: Senegal menjadi pasukan Afrika pertama merekodkan kemenangan pada Piala Dunia 2018 apabila menewaskan Poland 2-1 dalam aksi sulung Kumpulan H, sebentar tadi.

KUALA LUMPUR: Tengku Razaleigh Hamzah 'mencabar' dua pesaingnya dalam merebut jawatan Presiden UMNO pada pemilihan kali ini, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Khairy Jamaluddin untuk berdebat.

SARANSK, Russia: Jepun menundukkan Colombia yang terpaksa beraksi dengan 10 pemain 2-1 dalam aksi pembukaan Kumpulan H seterusnya menjadi wakil Asia pertama mengalahkan pasukan dari Amerika Selatan di kancah Piala Dunia.

KUALA LUMPUR: Penyelewengan dan rasuah menggunakan wang kerajaan adalah antara tuduhan yang bakal dikenakan kepada bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak susulan penyiasatan ke atas dana kerajaan 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

CYBERJAYA: Kerajaan tetap komited untuk melaksanakan janji yang terkandung dalam Manifesto Pakatan Harapan (PH), kata Menteri Kewangan, Lim Guan Eng.

Semarak Ramadhan
20 Jun 2018, 6:52am
19 Jun 2018, 7:05am
18 Jun 2018, 7:35am

Menarik di BH

Berita Harian X
Teruskan ke laman Berita Harian »